WIE IS RIK DE WULF ?

Zoek je een spreker voor je beleidsdag, bedrijfsevent of medewerkersseminarie? Wens je een dialoogsessie op te zetten met een grote of kleine groep? Wil je in de diepte aan de slag met je management- of werkteam? Zoek je een open workshop te organiseren over mens en organisatie? Of kijk je uit naar een persoonlijke coaching voor jezelf?

Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Vandaag werk ik samen met heel verschillende lokale en internationale organisaties. Ze komen uit de bedrijfswereld, de overheid en de social profit.

Interesse in mijn boek ‘SOULMADE. Bezieling op het werk’?

Wat me drijft …

Weet je waar afscheidsredes op uitvaartplechtigheden nooit over gaan? Niet over het type auto op de oprit, niet ons opgebouwde kapitaal, niet de bereikte promoties. Vreemd. Wat voor miljoenen mensen de klassieke maatstaf van succes is, telt op het einde van de rit nog nauwelijks mee om de betekenis van iemands leven te vatten.

Lofredes bij een laatste afscheid gaan over wat iemand drijft, bezielt, passioneert. Ze raken aan de diepere kwaliteiten die iemands kracht uitmaken, en waarmee iemand zin gaf aan zijn leven en werk.

Ik ben in mijn werk gefascineerd door een andere kijk op succes. Hoe lukt het je om je uiterlijke levenslijn (je opleiding, werk, relaties, je cv zeg maar) te blijven verbinden met je innerlijke lijn: die van je talenten, waarden en diepste verlangens? Amper één op de vier mensen ervaart die verbinding op het werk. Bij drie op de vier is die begeestering verdwenen of ondergesneeuwd. Eén op de vijf haakt af.

Hoort u ook weleens dat medewerkers voor een onderneming het belangrijkste kapitaal zijn? Dat is niet zo. Emotioneel betrokken medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal. Daar ligt de uitdaging. Daar wil ik mijn kennis en ervaring voor inzetten.

Waarom ik dit werk doe? Om mensen en organisaties een stapje hoger te helpen, door ze dichter bij zichzelf te brengen. Succes ligt dichtbij, in je eigen passie en bezieling. Door die kracht aan te boren maak je je werk en je onderneming genietbaarder én doeltreffender. Dat is waarvoor ik elke dag opnieuw wil opstaan.

Focus op mens en organisatie

Ik startte mijn loopbaan in 1980 in het UZ van Gent. Ik trainde er toekomstige artsen in communicatie, gezondheidsvoorlichting en opvoeding. Ik haalde een bijkomende master in Beleid van Gezondheidsinstellingen aan de KU Leuven en enkele jaren later een MBA in Antwerpen.

Mijn verdere traject was een opeenvolging van management- en bestuursfuncties in ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. Mijn focus bleef altijd de mens in de organisatie. In de Taborgroep, een netwerk van veertig gezondheids- en welzijnsvoorzieningen met 5.500 medewerkers, was ik twintig jaar algemeen directeur en gedelegeerd bestuurder. Ik was ook een paar jaar verbonden aan het ondernemersplatform Etion, een netwerk van Vlaamse ondernemers, dat bedrijven inspireert voor waardegericht ondernemen.

In de laatste fase van mijn loopbaan – ik was 50 geworden – groeide het verlangen om terug te keren naar mijn oude liefde: mensen, groepen en ondernemingen begeleiden en ondersteunen in hun persoonlijke groei en organisatieontwikkeling. Ik startte een eigen opleidings-, advies- en coachingpraktijk.

Confronteren en inspireren

De feedback die ik het liefst krijg, is: “Het was inspirerend, inhoudelijk verrijkend en vooral ook heel aangenaam. Het was nu en dan best confronterend, maar ik voelde me veilig, en daardoor heb ik veel geleerd.”

Ben je op zoek naar een auteur, spreker, adviseur, trainer, coach of moderator? Neem gerust contact met me op. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Bestel nu mijn boek ‘SOULMADE. Bezieling op het werk’!

Voor slechts € 20!

Bezieling op de werkvloer is meer dan alleen enthousiasme. Het is een diepere ervaring waarbij je jezelf kan zijn en kan doen waar je goed in bent. Het is de nieuwe maatstaf voor succes bij bedrijven.

In dit boek toon ik aan de hand van concrete voorbeelden hoe organisaties werk maken van bezieling en hoe steeds meer ondernemingen handelen vanuit deze nieuwe kijk op succes. Een praktische gids voor ieder die op zoek is naar de ziel in zijn of haar activiteit.

Tijdelijk uitverkocht

Soulmade Rik De Wulf