OPNIEUW GELUKKIG IN JE WERK

“Geluk dat we alleen voor onszelf zoeken, is nergens te vinden.”

— Thomas Merton

Vakantie is leuk, maar werken maakt gelukkig

Als dat al zo is, voor wie dan? Voor de happy few die zich uitleven in een job met veel variatie, beslissingsruimte, creativiteit? Nee, ik geloof dat elke job dat potentieel heeft.

Dat wil niet zeggen dat je daarom elke maandagochtend ligt te woelen in je bed omdat je niet snel genoeg op je werk kunt zijn. Elke job is ook altijd een beetje lijden: een lastige klant of een krappe deadline, onbegrip van een collega of bij tijden een baaldag.

Geluk in je werk draait om hoe je in je werk staat. Zoals een poetsvrouw die de ramen lapt en zegt: “Ik haal hier de zon in huis.” Onze grootste vrijheid is dat we zelf kunnen bepalen hoe we reageren.

Fun

Ervaar jij plezier in je werk? Of wordt je werk beheerst door gevoelens van onzekerheid, irritatie of machteloosheid? Met die negatieve gevoelens kun je leren omgaan. Je kunt mechanismen aanleren die je meer ruimte bieden om meer plezier in je werk te krijgen, zonder te veranderen van baan of van baas.

Authenticiteit

Plezierige ervaringen op het werk zijn niet genoeg om te spreken van ‘gelukkig werken’. Aan het eind van de dag wil je ook een gevoel hebben van voldoening omdat je aan de juiste dingen werkte. Voldoening heeft te maken met jezelf kunnen zijn. Met de kans om je eigen sterke kanten in te zetten.

Ken je je talenten? Weet je wat je echt energie geeft? De zoektocht naar meer voldoening begint bij jezelf. Wie ben je? Wat drijft je? Wat inspireert je?

Betekenis

Heb je het gevoel dat het zin heeft wat je doet in je werk? Iedereen is uniek, iedereen is anders. Daarom kan ook jij een unieke bijdrage leveren, die waardevol is voor anderen. De vraag is welke bijdrage dat kan zijn. Nu en dan, op elke leeftijd, komt die vraag naar boven: waar doe ik het allemaal voor? Door je werk bijdragen aan iets dat belangrijk voor jou is en dat iets toevoegt aan een stukje van de wereld, is een derde bestanddeel van werkgeluk.

Werkgeluk is niet iets wat je overkomt. Het ontstaat. Door erin te investeren.

Wil je je verder persoonlijk ontwikkelen? Je inzetbaarheid verhogen? Meer flow ervaren? Kom je in een nieuwe levensfase, die nieuwe verwachtingen wekt? Heeft een levensgebeurtenis je verwachtingen op werkgebied dooreengeschud? Zit je op een dood punt? Voel je geen verbinding meer? Of zoek je een nieuwe drive?

Heb je interesse, voor jezelf of voor je team, om te investeren in meer werkgeluk? Bel of mail me. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.