TALENT ONTDEKKEN, BENUTTEN EN ONTWIKKELEN

Voor jou en voor iedereen die ik op mijn weg ontmoet, heb ik een oprechte wens: dat je zoveel mogelijk kunt leven en werken vanuit je talent. Ik wens je toe dat je in je werk zoveel mogelijk bezig mag zijn met waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft, waar je in gelooft.

De opbrengst is groot: meer zelfvertrouwen, energie, trots, mentale gezondheid, betere relaties en betere resultaten.

Unieke succesfactoren

Ook voor ondernemingen is het van vitaal belang dat ze het rijke potentieel aan aanwezig talent ontdekken, benutten en ontwikkelen tot unieke succesfactoren.

Talentontwikkeling

Iedereen heeft talenten

Dat iedereen talenten heeft, zie je elke dag in de praktijk. De ingenieur, de vertegenwoordiger, de poetsvrouw of de magazijnier. Maar ken jij je talenten? Waardeer je de talenten van je collega’s? Heb je op je werk genoeg gelegenheid om bezig te zijn met waar je echt goed in bent?

Hoeveel mensen laten met hun auto ’s morgens een groot deel van zichzelf achter op de parking? Ze hebben sterke kanten, goede ideeën, waardevolle inzichten, een rijke levenservaring. Maar ze gaan door de poort van hun bedrijf en stappen in hun functie, waarin ze uitvoeren wat in hun functieomschrijving of in procedures staat. Na werktijd kruipen ze weer in hun auto en in hun eigen leven, waar ze al hun geparkeerde talent opnieuw oppakken en inzetten in wat ze boeit en bindt.

Te veel mensen houden zich klein. Of worden klein gehouden. Meer dan vijftig procent bevestigt dat, blijkt uit studies. Plus est en vous.

Kan het anders?

Het moet anders. We brengen acht uur of meer door op het werk. Meer dan de helft van onze wakkere tijd. Work-life balance is niet de oplossing. Alsof leven pas begint na het werk. Het gaat om je leven in je werk.

Ben je geboeid om daar stappen vooruit in te zetten, voor jezelf of voor je organisatie? Bel of mail me gerust. Samen kijken we wat voor jou een ideale aanpak is.